En hurtig guide til forbrugslån

Det kan ofte være svært at få pengene til at slå til i dagligdagen, men det er der heldigvis råd for. Her på nettet er der nemlig masser af muligheder for at ansøge om et forbrugslån, så du kan få flere penge mellem hænderne i en fart.

Hvis du vælger et forbrugslån, så går der ikke ret lang tid fra du ansøger om lånet til du står med pengene mellem hænderne. Ofte så tager det kun et par timer at få svar på din ansøgning (eller endnu mindre) og hvis du får ja til at låne (hvilket de fleste gør), så har du pengene på din konto et par dage senere.

Flere fordele ved forbrugslån

Men at det går hurtigt er ikke den eneste fordel ved at tage et forbrugslån. En anden vigtig fordel ved forbrugslån er, at du ikke skal forklare hvad du skal bruge pengene til.

Det er dine penge, så det er op til dig hvad de skal bruges til. I modsætning til hvis du ansøger om et banklån, så skal du, når du ansøger om et forbrugslån, ikke have et bestemt formål som pengene skal bruges til.

Der er med andre ord ikke noget i vejen for, at du bruger pengene til fx. at købe noget, som du går og drømmer om – og det uanset om det er nye møbler, en rejse eller noget helt tredie.

Slip for at se din bankrådgiver i øjnene

Der er faktisk rigtig mange, der synes det er en kæmpe fordel at man ikke skal forklare hvad pengene skal bruges til, når man ansøger om et forbrugslån.

Det betyder nemlig også, at man ikke behøver forklare sig for nogen som helst og at man ikke behøver sidde og se sin bankrådgiver i øjenene (hvilket kan være temmeligt ubehageligt, når man skal overbevise vedkommende om hvorfor man skal have et lån)

Et forbrugslån er ikke gratis

Uanset hvor mange fordele der er ved forbrugslån, så er det ikke nogen gratis fornøjelse. Ligesom ethvert andet lån, så skal et forbrugslån betales tilbage.

Når du betaler lånet tilbage, så ender du altid med at betale mere tilbage end du lånte – uanset hvor billigt et forbrugslån du ellers har fundet.

Det er nemlig sådan, at der, som på ethvert andet lån, skal betales renter og afdrag på forbrugslån. Renter og afdrag som kan løbe op i en hel del som tiden går.

Undgå at vælge forbrugslån i blinde

At der skal betales renter og afdrag på forbrugslån betyder dog ikke, at du skal vælge hvilket lån du vil ansøge om i blinde. Der er nemlig stor forskel på hvad det koster at låne hos de forskellige firmaer, der tilbyder forbrugslån.

Den nemmeste og bedste måde at sammenligne dine lånemuligheder er at kigge på ÅOP, hvilket står for årlige omkostninger i procent.

Jo lavere ÅOP, des billige lån

Den store fordel ved ÅOP er, at alle udgifter er regnet med. Alle renter, gebyrer etc. er regnet med, så der ikke er nogen tvivl om hvad lånet koster ifht. andre lån.

Det duer ikke kun at kigge på renten, da de forskellige firmaer ofte ligger forskellige gebyrer oven i. Gebyrer som kan betyde ligeså meget som en forskel i renten.

Sådan får du et billigt forbrugslån

En smart måde at sikre dig, at du får et billigt forbrugslån er at ansøge om flere lån på samme tid.

Når du ansøger om flere lån på samme tid, så kan du nemlig nemt se hvad de forskellige firmaer tilbyder i ÅOP og derved være sikker på, at du vælger så billigt et forbrugslån som muligt (hvilket ellers kan være svært, da mange af firmaerne bruger en variabel ÅOP, der bl.a. afhænger af hvor meget du vil låne, hvor hurtigt du vil betale pengene tilbage og hvordan din økonomi ser ud).

Der er ikke noget problem i at ansøge om flere lån på samme tid. Det er nemlig sådan, at du ikke behøver sige ja til de lån du får du bevilliget.